Като част от съвременните тенденции в бизнесът с недвижими имоти, агенция Етажи БГ предлага пълен пакет от услуги, на разположение на нашите клиенти е пълен пакет от услуги, от които могат да се възползват, както доверилите ни се продавачи на имот, така и тези, които си търсят нов дом. Именно към последните е насочена и най-новата ни услуга, а именно финансова консултация по избор на банков продукт, с който можете да финансирате покупката на жилището си. Най-популярните варианти/решения за това са ипотечните кредити. Важното, което трябва да се знае тук е, че тази услуга се предоставя напълно безплатно от нашите консултанти.

Какви са ипотечните решения?

Първият вариант е да се изтегли така наречения целеви ипотечен кредит. Нарича се целеви, защото кредитиращата институция ви го отпуска с ясно определена цел:

       жилищен кредит – за покупка на недвижим имот, готов или в процес на строителство

       кредит за строителство – на еднофамилни къщи върху терен, който е собственост на клиента

       кредит за ремонти и довършителни работи

       кредит за рефинансиране на друг ипотечен заем

Вторият вариант е да се изтегли така наречения нецелеви кредит. Този кредит се предоставя на база ипотека на съществуващ ваш или на ваши роднини или близки имот и средствата по него могат да се използват без да се конкретизира тяхното предназначение.

Поради естеството на риска, който банката поема отпускайки целеви или нецелеви кредит има разлика в цената, която трябва да заплатите получавайки такова финансиране. Разбира се по-изгодният и популярен вариант е вземането на целеви кредит за покупка на жилище.

В заключение трябва да добавим, че ние работим с 13 водещи банки, като имаме сключен договор с Кредит Център, който е наш стратегически партньор и е най-големият кредитен посредник в страната с 15-годишно присъствие на ипотечния пазар.

И не забравяйте, че за получаването на какъвто и да е кредит трябва да се анализират редица компоненти и параметри, като възраст, доходи, членове на домакинството, съществуваща кедитна експозиция и т.н., като всичко това е важно, за да можете да се възполвате от най-добрите лихви и такси на банките, които съответстват на ваште възможности.